Rendelés menete

Rendelés és kiszállítás a bevásárló közösségek rendszere szerint működik. A lényege, hogy rendeléseiteket összesítve megrendeljük a termelőktől a terményeket, ők eljuttatják hozzánk, majd öszeállítjuk belőle a dobozokat, és rá következő napon kiszállítjuk nektek átvevőpontra vagy házhoz. Nem raktárkészletről dolgozunk, ezért rendeléseteket csak pár nappal később tudjuk teljesíteni.

A rendelés és kiszállítás részletes leírása

1. Rendelni kedd 00:00 és következő hétfő este 20:00 között tudtok. A rendeléseket a rendelési ciklust követő csütörtökön szállítjuk ki.


2. Rendeléseteket utánvéttel (készpénz, bankkártya), átutalással, online bankártyás fizetéssel (Paylike),vagy Paypal-al tudjátok kifizetni. Vannak átvevőpontok, ahol nincs készpénz elfogadás és bankkártyaolvasóval sem szereltük még fel, az oda rendelt dobozok árát átutalással, online bankkártyával (Paylike), vagy Paypal-al lehet kifizetni. www.paypal.com 
Átutalásnál a számla sorszáma legyen a közlemény.

A Marczibányi téri, Kosztolányi D. téri átvevőponton és házhozszállításnál lehet utánvétes fizetést választani és bankkártya terminálon az átvételnél fizetni.


3. Pár szóban az online bankkártyás fizetésről: 
Mi a Paylike (www.paylike.hu) rendszerét választottuk, mert egy régi problémánkra nyújtott megoldást. Kétlépcsős fizetési rendszere van. Amikor kifizeted rendelésed az oldalunkon a összeg nem vonódik le rögtön a számládról, csak zárolja az összeget. Mivel a zöldségek nem szabványosak (kevés a pontosan 1 kg-os káposzta, és pontosan 0,5 kg-os brokkoli is ritkán akad) a dobozotok összeállításánál át kell számolnunk a rendelt tételeket, így gyakran más végösszeg jön ki, mint amit kifizettek. Eddig ezt jóváírással, vagy utólagos plusz számlával oldottuk meg. Ebben a rendszerben azonban a végső fizetendő összeg (ami maximum a zárolt összeg lehet) csak a kiszállítás után terhelődik a bankszámlátokra. 


4. Az összeállított rendeléseket átvevőpontra csütörtökön szállítjuk. Minden átvevőpontról más időintervallumban tudjátok elhozni a dobozokat. A rendelésnél kiválasztott átvevőpont nyitvatartásáról mindenképpen tájékozódjatok ezen az oldalon mielőtt elindultok. 


5. A házhozszállítást csütörtökön 8-20 óra között oldjuk meg. A pontos időpontról mindig sms-t küldünk.


6. A szállítóládákat 1200 FT letétért cserébe lehet megtartani. Kérünk benneteket, hogy az átvevőpontokra mindig hozzatok magatokkal táskát, szatyrot vagy saját ládát és házhozszállításnál is készítsétek elő őket.


7. Ha probléma merülne fel a rendelt áru minőségével kapcsolatban, kérjük jelezd, és a probléma leírása után visszatérítjük vagy a következő rendelésből jóváírjuk a kifogásolt termék árát.